Potřebujete pomoct?

737 003 130 Ideálně v následujících hodinách: 10h-16h PO-PÁ

Laminátové plovoucí podlahy

Oblíbené a často používané podlahové krytiny jsou laminátové podlahy. Jejích výhodou je snadná údržba a dobrá odolnost proti povrchovému poškození. Vyrábí se v široké škále dekorů dřeva a barevných odstínů.

Cena laminátových podlah je oproti celodřevěným podlahám nižší. Vybírat opravdu můžete ze široké škály dekorů od imitace buku, javoru, dubu přes třešeň nebo olši až po imitaci vzácných dřevin, jakým jsou mahagon nebo teak. Design dekoru může být buď "selské prkno", kde každá lamela je tvořená z jednoho průběžného prvku, nebo design "parketa" složený z několika dílčích parket na každou lamelu. Je třeba si však uvědomit, že to, co u hotové laminátové podlahy vidíte je vlastně jen potištěný papír schovaný za průhlednou nášlapovou vrstvou.

Důležité jsou však vlastnosti, které vidět nejsou a které musíte při výběru podlahy vyčíst z "datasheetu" výrobce. Mezi nejdůležitější údaje patří třída odolností povrchové vrstvy, materiál a tloušťka nosné desky, typ spoje jednotlivých lamel, impregnace spoje nebo celé desky, protihlučná podložka atd. Pro bytovou výstavbu je ideální třída 31 (kompletně bytová a nižší komerční zátěž), nosná deska HDF tloušťka 8mm s dvojitým nebo zaklapávacím zámkem spojem. Pokud slevíte z těchto parametrů, riskujete tím kvalitu a délku životností celé podlahy. Osobně vám nedoporučuji "velmi levné" plovoucí podlahy z nabídky supermarketů. Mezi nejkvalitnější laminátové podlahy patří Quick-Step, EGGER.Meister.

   

  

Ukázky realizací

Publikováno: 5.1.2017
265 zobrazení